Podcasts

In gesprek over de omroep met de doelgroep en deskundigen.

Podcast 'Op weg naar Omroep Lekstroom'

In de podcast Op weg naar Omroep Lekstroom gaan we op zoek naar het lokale geluid van het Lekstroomgebied. Waarin verschillen de deelnemende gemeentes van elkaar en welke thema’s verbindt hen juist? In drie afleveringen gaan we op zoek naar antwoorden.

In de eerste aflevering van de reeks horen we van (oud-)programmamakers Rene Hansen, Jeroen Sprenkeler en Gerard Hurkmans hoe zij aankijken tegen samenwerking in de streek. Ze bespreken waar Nieuwegein, IJsselstein en Houten van elkaar verschillen en waar er overeenkomsten zijn. 

In de tweede aflevering gaan wethouders Mark Foekema (IJsselstein), John van Engelen (Nieuwegein) en Rosa Molenaar (Houten) met elkaar in gesprek. Ze zoomen in op de lokale identiteit van hun stad, maar benadrukken ook de onderlinge verbondenheid in de regio. 

Op weg naar Politici

In de laatste aflevering van de reeks is het publiek aan het woord. Drie betrokken inwoners hebben het over lokale verschillen en overeenkomsten en de behoefte om te weten wat er speelt in je eigen stad en streek. 

inwoners