Wat verwacht de Lopiker van een publieke lokale omroep?

Wat verwacht de Lopiker van een publieke lokale omroep?

Omroep Lekstroom wil graag publieke lokale journalistiek terugbrengen in Nieuwegein, Lopik en IJsselstein. Sinds het wegvallen van RTV 9 hebben deze gemeenten geen publieke lokale omroep meer gehad. Nu is het plan om samen met Omroep Houten te komen tot een multilokaal platform waarop je nieuws en verhalen uit jouw eigen leefomgeving kunt terugvinden. Zo zijn, naast de inwoners van Houten, ook de inwoners van Nieuwegein, IJsselstein en Lopik straks weer helemaal op de hoogte van wat er speelt bij hen in de buurt. Maar wat vinden de inwoners van Lopik hier eigenlijk van dit plan? We vroegen aan Lopikers op het dorpsplein wat zij verwachten van een nieuwe publieke lokale omroep in Lopik. 

We treffen toevallig iemand die net in Lopik is komen wonen en verbaasd reageert: ‘Is er hier dan geen lokale omroep? Ik wil wel wat meer weten over waar ik nu woon!’ Ze is in het bijzonder geïnteresseerd in de Lopikers zelf. ‘Ik zou wel willen weten wat iedereen bezighoudt en wat anderen belangrijk vinden in het leven.’

Mensen die zich al wat langer Lopiker mogen noemen hebben nog wel herinneringen aan de oude omroep. ‘Dat zat hier om de hoek in het culturele gebouw, in de kelder. De Lopikse sportverenigingen, maar ook die uit Benschop en uit bijvoorbeeld Cabauw kwamen allemaal langs op zaterdag in het liveverslag.’ Er komen direct levendige herinneringen naar boven.

Ben je benieuwd naar alle reacties? Bekijk dan de video hieronder. Heb je zelf ideeën over de invullingen van Omroep Lekstroom? Neem dan contact met ons via de onderstaande button.